Fotójog képzések - Merosus

ÁSZF

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) tartalmazzák a kepzes.merosus.hu weboldalon (a továbbiakban: weboldal) elérhető termékek megvásárlásának vagy igénybevételének feltételeit, a felhasználásra vonatkozó részleteket. A weboldal használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet ezen ÁSZF nem tartalmaz, a weboldalon elérhető rövid tájékoztatások nyújtják. A Megrendelő a weboldal használatával tudomásul veszi és elfogadja a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

Jelen ÁSZF alkalmazása során:

Szolgáltató: az ÁSZF külön pontjában szolgáltatóként feltüntetett Merosus Kft.

Fogyasztó: kizárólag a természetes személy megrendelő.

Megrendelő: az a természetes vagy jogi személy, aki megrendelte valamely kurzusunkat vagy tananyagunkat, függetlenül attól, hogy az díjmentesen vagy ellenérték fejében érhető el.

 

A SZOLGÁLTATÓ

Név: Merosus Kft.

Székhely: 2330 Dunaharaszti, Bethlen Gábor utca 35.

Levelezési cím: 2330 Ócsa, Szabadság tér 1.

Képviselő neve: dr. Kása-Richlach Mónika

Telefonszám: +36 70 526 5584

E-mail cím: kepzes@merosus.hu

Cégjegyzékszám: 13-09-177872

Bejegyző Bíróság neve: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága

Adószám: 25410891-2-13

Közösségi adószám: HU25410891

Számlavezető pénzintézet: OTP Bank Zrt.

Számlaszám: 11742180-21449936

IBAN számlaszám: HU80117050602000266400000000

Swift kód: OTPVHUHB

Tárhelyszolgáltató adatai:

E-learning platform:

Panosys Kft.

7500 Nagyatád, Kiszely L. u. 6.B

info@tudaspiac.hu

Levelezőrendszer:

Computerfutár Kft.

2364 Ócsa, Szabadság tér 1.

https://www.computerfutar.hu/ 

info@computerfutar.hu 

 

A WEBOLDALON FOLYTATOTT TEVÉKENYSÉG

A weboldalon internetes kereskedelmi tevékenységet folytatunk, termékkörünk: online és offline kurzusok, továbbá a Merosus Kft. kiadványai (elektronikus vagy nyomtatott formában), továbbá konzultációk, tanácsadások értékesítése.

 

FELELŐSSÉG

A weboldalt kizárólag a saját kockázatodra használhatod és a használatával elfogadod, hogy a Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan, súlyos gondatlansággal, vagy bűncselekménnyel okozott, továbbá az életet, testi épséget, egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően.

A Szolgáltató kizár minden felelősséget a weboldal használói által tanúsított magatartásért, teljes mértékben és kizárólagosan felelős vagy saját magatartásáért.

Kötelességed gondoskodni arról, hogy a weboldal használata során harmadik személyek jogait vagy a jogszabályokat sem közvetlenül, sem közvetett módon ne sértsd.

 

SZERZŐI JOGOK

A weboldal teljes terjedelme, valamennyi tartalma, egyes elemei és a weboldalon keresztül kiküldött, közzétett, elérhetővé tett anyagok (blogcikkek, rögzített előadások, fényképészeti művek stb.) Szolgáltató saját, egyéni eredeti jellegű szellemi alkotásai, vagy azoknak Szolgáltató a szerzői jogi jogosultja.

Amennyiben a weboldalon található bejegyzés másként nem jelöli, valamennyi vagyoni jog jogosultja a Merosus Kft.

Jelen ÁSZF egyetlen része sem értelmezhető úgy, hogy az alapján a Felhasználó (azaz a weboldal látogatója, a termékek megrendelője) a szerzői jogi védelem alatt álló weboldal elemek, tartalmak vagy azok valamely részének a magáncélú szabad felhasználás körét meghaladó bármilyen további felhasználására engedélyt vagy jogot szerzett volna.

Előzetes írásbeli engedély nélkül engedélyezi a szerzői jogi jogosult (Szolgáltató) a következő módokon történő felhasználást:

 • Az elérési út (link) bemásolásával (megosztással) az eredeti, hiánytalan és módosítás nélküli tartalom külön engedély nélkül is többszörözhető., amennyiben az nem sérti Szolgáltató jó hírnevét, tisztességes és törvényes.
 • A bejegyzések letöltések útján történő többszörözését, kizárólag a bejegyzések elolvasása céljából.
 • Személyes használatra történő kinyomtatás vagy rögzítés háttértárolóra.

Minden más felhasználás (különösen, de nem kizárólag: a többszörözés, átdolgozás, terjesztés, nyilvános előadás, internet vagy más eszköz útján történő bármilyen nyilvánossághoz közvetítés, fordítás, bármely technikai módszerrel, bármely típusú adathordozóra történő másolás előzetes írásos engedélyhez kötött, tilos az engedély nélküli felhasználás.

Az írásbeli felhasználási engedély vagy tájékoztatás ezen a címen kérhető: kepzes@merosus.hu

A tilalom nem érinti szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben meghatározott szabad felhasználási eseteit, amelyekre azonban kizárólag a törvényben meghatározott szűk felhasználói kör részére, illetve a törvényben meghatározott célból és mértékben van lehetőség.

Az engedély nélküli felhasználásért naptári naponként felhasználási díj kerül felszámításra, amelynek mértéke igazodik a jogosulatlan felhasználás terjedelméhez és módjához, azzal, hogy nem lehet kevesebb mint 30.000,-Ft / nap / kép / videórészlet és/vagy 10,-Ft / karakter. A számítás kezdő napja a jogosulatlan felhasználás első napja, függetlenül attól, hogy azt mikor észleltük. A számítás záró napja: a jogosulatlan felhasználás megszüntetésének napja.

 

A MEGRENDELÉS FOLYAMATA

A megrendeléskor kitöltendő űrlapok tartalma és a tennivalók változóak attól függően, hogy már regisztrált felhasználója vagy-e a felületnek, vagy sem, illetve attól is, hogy ingyenes vagy ingyenes a kurzus, amit kiválasztottál.

 

A kurzus kiválasztása

Az elérhető kurzusok áttekintése és kiválasztása a főoldalon vagy a katalógus menüpontban lehetséges.

Ha a kurzus címére vagy a „Tudj meg többet” feliratra kattintasz, látni fogod a kurzus részletes tartalmát, az oktatóját, az árát (vagy az ingyenességét), a hozzáférés időtartamát, a kurzushoz feltöltött fájlokat. Megtekinthető tartalommal ezen a ponton még korlátozottan találkozol, kizárólag egy-két részlet érhető el abból a célból, hogy fel tudd mérni, valóban érdekes lehet-e a számodra a felkínált kurzus.

A teljes tartalmat kizárólag akkor éred el, ha készítesz egy felhasználói fiókot. Az ingyenes kurzusaink is regisztrációhoz, azaz felhasználói fiók kialakításához kötöttek.

 

A felhasználói fiók létrehozása

A felhasználói fiók az első kiválasztott kurzusra történő beiratkozással jön létre, a művelet kevesebb, mint két percet vesz igénybe. Kattints a „Beiratkozom” gombra!

Egy űrlap jelenik meg, amely a következő mezőket tartalmazza:

1. „A rendelés áttekintése” pontban ellenőrizheted, hogy mely kurzusra szeretnél beiratkozni (kurzus címe), meddig érhető el a kurzus a felületen, és azt, hogy fizetési kötelezettséggel jár-e a megrendelés.

2. A „Felhasználói fiók” pontban tudod létrehozni a saját fiókodat, amelyen keresztül eléred a kurzusvideókat és a feltöltött anyagokat.

Ingyenes kurzusok esetén meg kell adnod a következő adatokat:

  •  kötelezően kitöltendő mezők: vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, jelszó.
  •  a profilom menüpontban további, további mezők kitöltésére is van lehetőség, a felhasználó döntése alapján: számlázási név és számlázási cím (vállalkozás esetén, így egyéni vállalkozók esetén is adószám). 

Nem ingyenes kurzusok esetén a kötelezően kitöltendő mezők: vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, jelszó, számlázási név és számlázási cím (vállalkozás esetén, így egyéni vállalkozók esetén is adószám).

Arra kérünk, hogy nagyon figyelj az e-mail címed beírásakor, muszáj pontosnak lennie. Erre a címre érkezik az e-mail cím visszaigazolását kérő levelünk. Ha ez nem érkezik meg néhány másodpercen belül, kezdj el gyanakodni és kérj tőlünk segítséget a képzes@merosus.hu e-mail címen. Az e-mail cím a megrendelési űrlap mellett is feltüntetésre került, így gyorsan megtalálod.

A jelszónak legalább hat karakterből kell állnia.

Egy e-mail címmel egy felhasználót tudsz regisztrálni. A rendszer jelzi, ha már regisztráltál az e-mail címmel, ebben az esetben javasolni fogja, hogy jelentkezz be az ismételt regisztráció helyett.

3. Az „Adatkezelés” pontban találkozol a leírással, amely szerint időről időre szeretnénk tájékoztatni újdonságainkról és ajánlatainkról. Ha az itt elhelyezett jelölő négyzetet kipipálod, az azt jelenti, hogy küldhetünk neked reklámot is tartalmazó e-maileket. Döntésedet bármikor megváltoztathatod, ehhez a saját felhasználói fiókodban elhelyezett „Adatvédelmi beállítások” menüpont áll a rendelkezésedre vagy küldj egy üzenetet nekünk a kepzes@merosus.hu e-mail címre.

4. A „Rendelés megerősítés” pontban el kell fogadnod az Általános Szerződési Feltételeket, azaz az ÁSZF-et, és az adatkezelési tájékoztatónkban leírtakat.

Ha mindent kitöltöttél és a „Megrendelem” gombra kattintasz, létre is jött a saját felhasználói fiókod.

Mi történik a regisztráció után?

Ha ingyenes kurzusra regisztráltál, azonnal elérhetővé válik. Ha fizetési kötelezettséggel jár a megrendelés, megérkezik a díjbekérőnk vagy a számlánk és a visszaigazolásunk.

 

Van már fiókod, mert első alkalommal ingyenes kurzusra iratkoztál be?

Mi történik, ha első alkalommal ingyenes kurzusra iratkoztál be, majd kiválasztasz egy fizetőset?

Amennyiben még nem töltötted ki a személyes profilodon a számlázási adatokat, ezeket el fogja kérni a rendszer. Ilyen esetben egy új típusú űrlap jelenik meg a felületen, amely a következő mezőkből áll:

1. A rendelés áttekintése” pontban ellenőrizheted, hogy mely kurzusra szeretnél beiratkozni (kurzus címe), meddig érhető el a kurzus a felületen, és azt, hogy mennyit kell fizetned a konkrét kurzusért.

2. A „Számlázási adatok” pontban ki kell választanod, hogy magánszemélyként vagy vállalkozásként vásárolsz-e, továbbá meg kell adnod a számlázási adatokat:

Magánszemélyként: irányítószám, település, utca és házszám (a számlázási név a regisztráció során megadott név lesz).

Vállalkozásként: számlázási név, irányítószám, utca és házszám, továbbá az adószám.

3. A „Fizetési mód” pontban ki kell választanod, hogy hogyan szeretnél fizetni.

Két lehetőséget kínál fel a rendszer:

 • fizetés bankkártyával vagy egyenleggel a Barion közreműködésével,
 • fizetés átutalással.

Amennyiben Barionnal fizetsz, a számla automatikusan kiállításra kerül és fizetést követően elérhető a kiválasztott kurzus.

Ha az átutalással történő fizetést választottad, díjbekérőt küld a rendszer, és a megrendelt termék(ek) a banki utalás beérkezését követően kerül(nek) aktiválásra.

4. A „Rendelés megerősítés” pontban el kell fogadnod az Általános Szerződési Feltételeket, azaz az ÁSZF-et, és az adatkezelési tájékoztatónkban leírtakat.

A „Megrendelés elküldése” gomb megnyomásával a megrendelés véglegesítésre kerül. Elküldés előtt lehetőséged van a módosításra. Kérjük, figyelmesen olvasd át a megrendelést, mert a „Megrendelés elküldése” gomb megnyomása fizetési kötelezettséget von maga után.  

Ha első alkalommal fizetős kurzust választasz, a fent leírtakhoz képest annyi a különbség, hogy valamennyi adatodat bekéri a rendszer, így már első alkalommal meg kell adnod a számlázási adatokat is. Természetesen ezeket az adatokat bármikor módosíthatod a saját felhasználói fiókodban.

 

A felhasználói fiók és a tartalmak elérhetősége

A felhasználói fiókod adatait önállóan tudod módosítani, kivéve az e-mail címet. Ha elfelejtetted a jelszavadat, kérj egy linket az e-mail címedre. A link segítégével három órán belül van lehetőséged új jelszót beállítani.

A felhasználói fiókod addig üzemel, amíg azt jónak látod. Önállóan törölheted is. Ha törölted a felhasználói fiókodat, az egyben a közöttünk fennálló szerződés megszüntetését is jelenti, nem fogsz hozzáférni a kurzusokhoz. Ha ismét szeretnéd elérni a tartalmakat, újra kell regisztrálnod, és újra meg kell vásárolnod a neked tetsző kurzust.

Weboldalunk működtetését határozatlan ideig tervezzük. A kurzusok és a tananyagok így a konkrét kurzusnál feltüntetett időtartamig elérhetők. Amennyiben a weboldalunk bármely, előre nem látható okból nem működik tovább, „bezár”, nem lesz elérhető, vállaljuk, hogy előzetesen minden felhasználót értesítünk elektronikus üzenet formájában. Az üzenet tartalmazni fogja a letöltési linket minden korábban megvásárolt termék vonatkozásában, a letöltés lehetőségével hat hónapig élhetnek a felhasználói fiókok tulajdonosai.

 

"KISZÁLLÍTÁS"

A Weblapon elektronikusan, elsősorban online „fogyasztható” kurzusok és tananyagok érhetők el, virtuális és/vagy letölthető formában.

A szállítási mód kiválasztására nincs lehetőség, mert valamennyi termék a regisztrált felhasználó saját felhasználói fiókjában jelenik meg.

 

AJÁNLATI KÖTÖTTSÉG, VISSZAIGAZOLÁS

Külön üzenetben, szintén a Megrendelő által rögzített e-mail cím használatával, a Szolgáltató a megrendelést a megrendelés leadását követően e-mailben, legkésőbb 48 órán belül visszaigazolja.

Az e-mail tartalmazza a vásárlás során megadott adatokat, illetve a megvásárolt termékek elérhetőségét (letöltési link vagy belépési oldal).

Ha a Megrendelő nem kapja meg két munkanapon belül az e-mailben történő visszaigazolást, úgy a Megrendelő mentesül ajánlati kötöttsége alól, a megrendelt terméke(ke)t nem köteles átvenni.

 

A SZERZŐDÉS LÉTREJÖTTE

A szerződés megkötésére magyar nyelven van lehetőség. A megrendelés leadása elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak megfelelően irányadóak. A szerződés a Fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a Fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

 

ÁRAK, FIZETÉS, DÍJBEKÉRŐ, SZÁMLA

A weboldalon minden esetben bruttó árak kerülnek feltüntetésre, amelyek a 27%-os áfát tartalmazzák.

A Szolgáltató az online vásárlás esetén elektronikus számlát állít ki. Ha az egyes tételekről külön számlát szeretnél kérni, akkor ezt kérjük e-mailben jelezd a kepzes@merosus.hu e-mail címen.

Fizetés és a kurzusok „átvétele”

Két lehetőséget kínál fel a rendszer a fizetésre:

 • Fizetés bankkártyával vagy egyenleggel. Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.
 • Fizetés átutalással, a díjbekérőben jelzett adatokkal.

A „Megrendelés” gomb lenyomása után azonnal összefoglaljuk az átutaláshoz szükséges tudnivalókat, ha ezt a fizetési módot választottad.

Látni fogod a kedvezményezett nevét, bankszámlaszámát, a fizetendő összeget, a díjbekérő és a megrendelés számát (a közleményben kérjük feltüntetni). Itt tájékoztatunk arról is, hogy a megrendelt termék(ek) a banki utalás beérkezését követően kerül(nek) aktiválásra, valamint a számlánk kiküldésének a módjáról. Ha a Katalógusban újra megnézed a kiválasztott kurzust, látni fogod, hogy a jóváhagyásig a „Függőben” felirat jelenik meg. Jóváhagyást követően megtalálod a kurzust a „Kurzusaim” menüpontban.

Automatikusan küld a rendszer egy e-mailt is, a regisztráció során megadott e-mail címedre, az e-mail tartalmaz minden információt, amelyet a felületen már összefoglaltunk neked és csatolmányként a díjbekérőt is megtalálod.

Bankkártyás fizetés esetén a számlánk automatikusan kiállításra kerül, és kiküldjük a regisztráció során megadott e-mail címre. Bankkártyás fizetés esetén a megrendelt kurzusok azonnal elérhetők.

Az ingyenes kurzusaink a regisztrációt követően azonnal elérhetők a regisztrációs folyamat lezárultával.

 

ELÁLLÁSI JOG

A Fogyasztó nem gyakorolhatja a külön jogszabályban biztosított elállási jogát a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti az elállási jogát.

Fentieknek megfelelően, a weboldalunkon kínált letölthető és online megtekinthető tartalmak vonatkozásában a fogyasztókat nem illeti meg az elállási jog, a teljesítés megkezdését követően. A teljesítés megkezdésének tekintjük azt a mozzanatot, amikor a fogyasztó fiókjában elhelyezzük / elérhetővé tesszük a választott terméket (a fizetést követően).

 

DIGITÁLIS ADATTARTALOM

A digitális adattartalom működése, az alkalmazandó műszaki védelmi intézkedés, a digitális adattartalom hardverrel és szoftverrel való együttműködési képessége

Szolgáltató garantálja a kepzes.merosus.hu (weboldal) 99,9 %-os rendelkezésre állását éves szinten. A rendelkezésre állás mérése szempontjából nem tekinthető kiesésnek a legfeljebb 1 (egy) munkanap időtartamú tervezett karbantartás, feltéve, hogy annak időpontjáról és várható időtartamáról Szolgáltató előre értesítette a Megrendelőt a weboldalon.

A weboldal együttműködik bármely böngésző szoftverrel és operációs rendszerrel.

A weboldal kommunikációja HTTP protokollon keresztül történik. A weboldalon keresztül történő kommunikáció titkosított. A szolgáltatás a Panosys Kft. szerverein történik.

 

JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEK

A Szolgáltatóval szemben felmerülő vitás ügyek (Vásárlói jogvita) egyszerű, gyors, bíróságon kívüli rendezése céljából békéltető testület eljárását kezdeményezheti. A Szolgáltatót a békéltető testületi eljárásban együttműködési kötelezettség terheli. A Szolgáltató székhelye szerint illetékes békéltető testület: Budapesti Békéltető Testület; 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.; telefonszáma: +36 1 488-2131; fax: + 36 1 488-2186; e-mail: bekelteto.testulet@bkik.hu

ODR Link

Az online vitarendezési platform is rendelkezésére áll, melyhez szükséges vállalkozásunk e-mail címe is, ami: kepzes@merosus.hu

Az online vitarendezési platform felhasználható a vitás kérdések rendezéséhez, valamint az az online adásvételi és szolgáltatási szerződésekből eredő fogyasztói jogviták rendezéséhez.

 

EGYÉB KIKÖTÉSEK

Részleges érvénytelenség

Nem érinti a szerződés és az ÁSZF többi pontjának érvénytelenségét jelen ÁSZF bármely pontjának érvénytelensége. Amennyiben jelen ÁSZF bármely pontja érvénytelen, úgy a szerződés további pontjai érvényben maradnak és az érvénytelen rendelkezés helyébe az alkalmazandó érvényes rendelkezés lép.

Az ÁSZF módosítása

A Szolgáltató jelen ÁSZF-et, a weboldalon forgalmazott termékek árait és egyéb feltüntetett árakat nem visszamenőleges hatállyal bármikor módosíthatja egyoldalúan, a módosítás a weboldalon történő közzétételt követően lép életbe, és csak az életbe lépést követő tranzakciókra érvényes. Az esetleges módosítás a módosítás időpontjában már létrejött szerződéseket (visszaigazolt megrendeléseket) nem érinti.

Az ÁSZF nyelve

Jelen ÁSZF magyar nyelven készült, értelmezésében a magyar jog szabályai az irányadók.

A nem szabályozott kérdésekre irányadó jogszabályok

Jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény hatályos és vonatkozó rendelkezései megfelelően irányadók.

Technikai korlátok

A weboldalon történő vásárlás feltételezi a Megrendelő részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. A Szolgáltatót nem terheli felelősség, ha bármilyen működési hiba észlelhető az internetes hálózatban, ami megakadályozza a weboldal működését és a vásárlást.

Adatkezelési tájékoztató

A Szolgáltató adatkezelési tájékoztatása ezen a linken érhető el.

Hatálybalépés

Jelen Általános Szerződési Feltételek hatályba lépésének ideje: 2020. MÁRCIUS 08.